Адвокат Станіслав КОВАЛЬОВ вчергове зміг захистити інтереси Клієнта в суді, що призвело до скасування арешту всього майна, яке було вилучене слідчими Броварського РУП в ході обшуку квартири в рамках кримінального провадження.

У лютому 2023 року до нашого бюро звернулась Клієнтка, яка повідомила, що в її квартирі було проведено обшук та в неї та в її дітей поліцією вилучено речі та майно. Після обшуку квартири її затримали та відвезли у відділ поліції де під примусом допитали звинуватили у сутенерстві та втягненні осіб в заняття проституцією та примусили підписати невідомі їй документи. На прохання залучити захисника, в грубій формі було відмовлено.

Після укладення договору про надання правової допомоги з Клієнтом, адвокат Станіслав КОВАЛЬОВ невідкладно ознайомився в суді з матеріалами кримінальної справи, які були розглянуті слідчим суддею в рамках поданих прокурором клопотань про проведення обшуку та накладення арешту на тимчасово вилучене в ході обшуку майна.

Оцінивши матеріали кримінальної справи, якими прокурор обґрунтовує підозру та правову підставу для арешту вилученого майна було зрозуміло, що слідчий суддя при постановленні ухвали не дотримався вимог ст. 94, 98, 170, 173 КПК України, а отже є всі підстави для подання апеляційної скарги до Київського апеляційного суду про скасування ухвали слідчого судді та скасування арешту на тимчасово вилучене майно.

26.04.2023 року адвокат Станіслав КОВАЛЬОВ зміг обґрунтувати подану апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді Броварського міськрайонного суду Київської області та довести суду вищій інстанції, що слідчі Броварського РУП та прокурори Броварської окружної прокуратури Київської області істотно порушили приписи кримінального процесуального законодавства щодо проведення обшуку житла та конституційне право на недоторканість житла Клієнта, а отже Київський апеляційний суд погодився з доводами адвоката та скасував незаконне рішення суду першої інстанції та скасував накладений арешт на вилучене в квартирі майно.

Related Posts