Закон № 10449 надає Територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) право звертатися до суду із позовом про тимчасове обмеження громадянина у праві керування транспортним засобом під час мобілізації.

Коли ТЦК та СП може подати позов?

ТЦК та СП може подати позов до суду протягом 30 днів з дня виникнення певних підстав. Підсудність суду визначається за місцем проживання громадянина, який порушує військовий облік. Перед тим, як звернутися до суду, ТЦК та СП зобов’язано надіслати копію заяви та додатків громадянину.

Важливо зазначити, що ТЦК та СП не зможе звертатися до суду і просити суд про обмеження у праві керування транспортним засобом, якщо громадянин не вчинив адміністративне правопорушення за ст. 210-1 КУПАП та наявні докази неможливості затримати особу та доставити її до ТЦК та СП органами та підрозділами поліції, і вручити їй вимогу про поновлення облікових данних, проходження ВЛК або виконати інші обовʼязки призовника, військовозобовʼязаного чи резервіста, які покладені на нього Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

В яких випадках суд може відмовити ТЦК та СП в обмеженні права керування транспортним засобом?

  1. Якщо це позбавляє громадянина законного джерела засобів для існування.
  2. Якщо особа використовує автомобіль у зв’язку з інвалідністю І і ІІ групи.
  3. Якщо на її утриманні перебуває дитина з інвалідністю.

Тривалість тимчасового обмеження

Суд може встановити тимчасове обмеження на строк до виконання або відкликання вимоги ТЦК та СП про поновлення громадянином облікових даних, проходження ним військово-лікарської комісії (ВЛК) та інших вимог.

Оскарження рішення суду

Апеляційну скаргу на рішення суду про обмеження можна подати протягом 15 днів з дня проголошення рішення.

Як допоможе військовий адвокат?

Військовий адвокат нашого адвокатського бюро може допомогти вам у разі обмеження права керування транспортним засобом, а також допомогти скасувати постанову ТЦК та СП про притягнення до відповідальності за ст. 210-1 КУПАП. У такому разі потрібно притримуватися строку на оскарження, який становить 10 днів з моменту винесення керівником ТЦК та СП такої постанови.

Закон № 10449 має серйозні наслідки для тих, хто має намір ухилятися від військового обліку та вимог ТЦК та СП, тому важливо бути обізнаним про свої права та обов’язки, а також знати, військового адвоката який надасть юридичну допомогу у разі необхідності.

Успіх з військовим адвокатом
100%

НАША КОМАНДА ПРОФЕСІЙНИХ АДВОКАТІВ

ЗАТЕЛЕФОНУЙ АДВОКАТУ ЗАРАЗ І ОТРИМАЙ КВАЛІФІКОВАНУ ВІДПОВІДЬ

+38(063)292-03-45

Тисни на зручний месенжер для негайного звʼязку з адвокатом

Консультація у чаті - безкоштовна!

Related Posts