Адвокат Київ: — Успішно закрито справу в суді про притягнення керівника підприємства до адміністративної відповідальності за статтею 41 КУПАП

У серпні 2023 року до нашого адвоката у Києві звернувся керівник агропромислового комплексу.

Клієнт повідомив адвокату, що до його підприємства прийшов інспектор Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці з перевіркою. Під час перевірки інспектор встановив, що керівник не сплачує заробітну плату своїм працівникам з лютого 2022 року по серпень 2023 року. Заборгованість становила 950 000 гривень. У зв’язку із цим інспектор Державної служби з питань праці склав припис та протокол про адміністративне правопорушення за статтею 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУПАП). Адміністративна справа разом з протоколом у подальшому передана до суду.

Адвокат ознайомившись в суді з матеріалами справи про притягнення керівника підприємства до адміністративної відповідальності за статтею 41 КУПАП негайно подав до суду заперечення разом з доказами, які їх обгрунтовують. У запереченнях адвоката наголошувалося, що підприємницька діяльність Товариства була фактично зупинена через окупацію військами Російської Федерації. Внаслідок авіаударів, бомбардувань та ракетних ударів підприємство зазнало руйнівних пошкоджень. Було спалено офісні приміщення, побутові приміщення, цехи та овочесховища.

У ангарах пошкоджено трактори, комбайни, оприскувачі, поливні системи та інша сільськогосподарська техніка, яка використовувалася Товариством для ведення сільськогосподарських робіт. З початку бойових дій у Київській області та Бучі більша частина працівників підприємства виїхала за межі окупованих територій або залишилася вдома для власної безпеки.

Крім того, у зв’язку з руйнуваннями сховищ, значна кількість овочів, готових до реалізації, була знищена. Залишок неможливо було відвантажувати через відсутність логістичних шляхів. Це призвело до фактичної зупинки господарської діяльності Товариства та неможливості здійснювати свою господарську діяльність.

Товариство було позбавлено можливості забезпечити роботою своїх працівників і своєчасно виплачувати їм заробітну плату. Так, 30 березня 2022 року відповідно до Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», який набрав чинності 24 березня 2022 року, керівник підприємства був вимушений видати наказ про призупинення дії трудових договорів.

Надавши оцінку наданим документам, суд погодився з позицією захисту і закрив провадження у справі про притягнення керівника підприємства до адміністративної відповідальності у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Успіх у суді з адвокатом
100%

НАША КОМАНДА ПРОФЕСІЙНИХ АДВОКАТІВ

ЗАТЕЛЕФОНУЙ АДВОКАТУ ЗАРАЗ

++38(063)292-03-45

Тисни на зручний месенжер для негайного звʼязку з адвокатом

Related Posts

Leave a Reply