Адвокат Станіслав Ковальов захистив інтереси Клієнта в суді у справі за ст. 130 КУпАП, що призвело до скасування штрафу 17000 грн. та повернення посвідчення водія!

У липні 2022 року Клієнта нашого адвокатського бюро зупинила патрульна поліція.

Після безпідставної зупинки авто, поліціянти провели несанкціонований обшук всіх особистих речей водія в авто, та намагалися знайти, якісь заборонені речовини. Але такі речовини були відсутні в автомобілі, та поліціянти почали вигадувати історію про те, що водій має ознаки наркотичного спʼяніння.

Включивши свій нагрудний відео реєстратор поліціянт запропонував водію поїхати до лікаря нарколога, але водій відмовився кудись їхати у звʼязку з тим, що вже почала діяти комендантська година.

Поліціянт не довго думаючи у звʼязку із відмовою водія їхати до лікаря, склав на нього протокол про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП, за який передбачено покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 000 грн. з вилученням посвідчення водія строком на 1 рік.

Не погоджуючись з діями поліції та складеним протоколом, водій невідкладно звернувся до адвоката Станіслава Ковальова з проханням надати кваліфіковану правову допомогу в суді у справі про притягнення його до адміністративної відповідальності.

Ознайомившись в суді з матеріалами адміністративної справи стало зрозуміло, що поліціянти порушили інструкцію та Закони, які регулюють дії поліції при виявленні у водія ознак спʼяніння на місці зупинки транспортного засобу, що було підставою для складання захисником заперечень з приводу притягнення Клієнта до адміністративної відповідальності у звʼязку з відсутністю події та в його діях складу правопорушення.

Так, дослідивши матеріали, ознайомившись з клопотаннями захисника та надавши оцінку всім доказам у справі, суддя дійшла висновку, що поліція не підтвердила порушення нашим Клієнтом Закону та закрила адміністративну справу.

Отже, адвокат Станіслав Ковальов вчергове зміг надати аргументовані заперечення по справі, які переконали суд, що дії патрульної поліції міста Києві на місці зупинки транспортного засобу були не правомірними, а складений протокол за статтею 130 КУпАП безпідставним, що призвело до закриття адміністративної справи, повернення Клієнту посвідчення водія та скасування штрафу в розмірі 17 000 грн.

Related Posts