Сімейний адвокат: — Розподіл спільного майна подружжя під час воєнного стану

Адвокат з розподілу майна подружжя звертає увагу, що коли виникає необхідність у поділі майна подружжя, важливо розуміти, яке майно є особистою власністю одного з подружжя, а яке майно є спільним.

  1. Особиста приватна власність дружини, чоловіка (тобто це майно, яке не підлягає поділу), включає в себе:
    • майно, набуте нею, ним до шлюбу;
    • майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але на підставі договору дарування або у порядку спадкування;
    • майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але за кошти, які належали їй, йому особисто;
    • житло та земельні ділянки, набуті нею, ним за час шлюбу внаслідок приватизації;
    • речі індивідуального користування, включаючи коштовності, навіть тоді, коли вони були придбані за рахунок спільних коштів подружжя;
    • премії та нагороди, які вона, він одержали за особисті заслуги тощо.
  1. Спільна сумісна власність подружжя, тобто спільне майно, включає в себе майно, набуте подружжям за час шлюбу, якщо воно не відповідає критеріям особистої приватної власності дружини, чоловіка, зазначеним вище. Це майно належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності. Таке майно визнається спільним незалежно від того, що один з них не мав з поважних причин (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу). Спільним майном також є заробітна плата, пенсія, стипендія та інші доходи, одержані одним із подружжя.

Сімейний адвокат наголошує, що незалежно від розірвання шлюбу, дружина і чоловік мають право на поділ їх спільного майна.

    • Перший спосіб поділу: Укладення договору між дружиною і чоловіком, який може застосовуватись, коли має місце взаємна згода стосовно порядку та способів поділу майна.
    • Другий спосіб: У разі спору між дружиною і чоловіком стосовно часток, способів та порядку поділу спільного майна, застосовується вирішення спору в судовому порядку.

Важливо зазначити, що поділити спільне майно в суді можливо дистанційно через адвоката, якщо ви перебуваєте за межами країни.

Для цього зв’яжіться з сімейним адвокатом та укладіть договір про надання правової допомоги, щоб сімейний адвокат міг представляти вас у суді у справі про поділ майна подружжя.

Наші сімейні адвокати гарантують максимальний захист прав клієнтів у суді та забезпечать всіма необхідними документами для поділу спільного майна подружжя, враховуючи ваші особисті інтереси.

Крім того, ми маємо досвід поділу майна подружжя між іноземцями, що дає нам унікальні знання у сфері міжнародного сімейного права. Ми розуміємо особливості цього процесу та можемо забезпечити своїх клієнтів всією необхідною підтримкою та документацією.

Успіх у суді з сімейним адвокатом
100%

НАША КОМАНДА ПРОФЕСІЙНИХ, СИЛЬНИХ ТА СМІЛИВИХ!

ЗАТЕЛЕФОНУЙ СІМЕЙНОМУ АДВОКАТУ І ОТРИМАЙ КВАЛІФІКОВАНУ ПОРАДУ

+38(063) 292-03-45

Тисни на зручний месенжер для негайного звʼязку з сімейним адвокатом