Сімейний адвокат: — ЯК РОЗІРВАТИ ШЛЮБ, ЯКЩО ВІД ШЛЮБУ НЕМАЄ ДІТЕЙ

Розлучення може бути складним процесом, який варто усвідомити і підготуватись до нього, незалежно від того, чи має подружжя спільних дітей чи ні.

Якщо у подружжя немає спільних дітей, розлучення може відбуватися швидше і без значних ускладнень. Однак це не означає, що весь процес буде безперешкодним. Труднощі можуть виникнути на будь-якому етапі.

Розлучення може відбуватися через РАЦС або через суд, в залежності від обставин.

У випадках, коли у подружжя немає спільних дітей, розлучення через РАЦС можливе лише за взаємною згодою. Проте існують винятки, коли один з подружжя визнаний безвісно відсутнім або недієздатним.

Процес розлучення через РАЦС є простішим та менш складним порівняно з судовим процесом. Він передбачає особисту участь обох сторін для подачі заяви і отримання свідоцтва про розірвання шлюбу через місяць.

Розлучення через суд можливе лише в разі, коли одна з сторін не згодна на розлучення. Судова процедура може бути тривалою і складною. Позовна заява складається відповідно до законодавства, і суд розглядає справу з викликом або без виклику сторін.

У судовому засіданні суд з’ясовує обставини розлучення, можливість примирення та інші важливі деталі. Якщо сторони не можуть помиритись, суд приймає рішення про розірвання шлюбу.

Рішення суду про розірвання шлюбу набирає чинності через 30 днів.

Успіх у суді з адвокатом
100%

НАША КОМАНДА ПРОФЕСІЙНИХ АДВОКАТІВ

ЗАТЕЛЕФОНУЙ АДВОКАТУ ЗАРАЗ І ОТРИМАЙ КВАЛІФІКОВАНУ ВІДПОВІДЬ

+38(063)292-03-45

Тисни на зручний месенжер для негайного звʼязку з адвокатом

Консультація у чаті - безкоштовна!

Related Posts