Привітання з Днем адвокатури у 2023 році!

Щиро вітаю всіх колег-адвокатів з професійним святом!

Вчора, в інтересах Клієнта в рамках кримінальної справи ми звернулися до Вінницького апеляційного суду з апеляційною скаргою на ухвалу слідчого судді про накладення арешту на тимчасово вилучені документи.

Сьогодні вранці, до Електронного суду прийшов протокол щодо неможливості автоматизованого розподілу апеляційної скарги через нестачу потрібної кількості суддів для розподілу справи.

З урахуванням цих обставин я прийшов до висновку, що наша апеляційна скарга, на жаль, у найкращому випадку розглянеться на стадії судового розгляду, хоча законом передбачено три дні для вирішення цього питання.

Це свідчить про те, що держава, на жаль, все частіше не виконує статтю 13 Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод, статтю 47 Хартії основних прав Європейського Союзу і не забезпечує людям належний рівень доступу до правосуддя, який гарантується Конституцією України.

Я переконаний, що схожі випадки виникають у кожного українського адвоката , що суттєво ускладнює виконання завдань Клієнтів, які, як правило, прагнуть швидко отримати судове рішення у своїй справі.

Незважаючи на такі процесуальні труднощі та відсутність належного доступу до правосуддя, що часто зустрічаються у різних судових інстанціях, українські адвокати продовжують свою діяльність, намагаючись забезпечити своїм клієнтам належний правовий захист або представництво в межах своїх можливостей.

У звʼязку із зазначеним мною вище, хочу від імені нашого адвокатського бюро привітати всіх адвокатів України з професійним святом!

Хочу побажати Всім нам терпіння, забезпечення доступу до правосуддя, забезпечення гарантованих законом принципів законності, змагальності та розумності строків у всіх судових справах. Також бажаю кожному з Вас вдячних та щирих Клієнтів, які будуть цінувати Вашу роботу і довіряти.

З найкращими побажаннями,

засновник бюро, адвокат Станіслав КОВАЛЬОВ

Related Posts

Leave a Reply