Чергова перемога адвоката Станіслава Ковальова в Подільському районному суді міста Києва у справі про поділ майна подружжя вартістю 4 млн. грн.

У вересні 2020 року до нашого адвокатського бюро звернувся Клієнт, який повідомив, що йому стало відомо про заочне рішення суду про розірвання шлюбу з його дружиною. Від Клієнта ми дізналися, що від шлюбу подружжя має двох спільних, малолітніх дітей, що він дуже любить дочку та сина, любить дружину. Увесь час піклувався про їхні стосунки та забезпечував сімʼю, оскільки дружина не працювала та займалася дітьми. Не розуміє чому дружина подала до суду позов про розірвання шлюбу, навіть не попередивши його про це, та просив нас ознайомитися в суді зі справою і вийти на звʼязок з дружиною, щоб вирішити їх сімейний конфлікт.

Протягом декількох місяців адвокатам не вдалося налагодити будь-якого контакту з дружиною Клінта. Дружина повністю заблокувала чоловіка, не відповідала на його дзвінки та листи у месенжерах. Не допускала його до спільних дітей. На всі письмові пропозиції адвокатів мирно врегулювати цей сімейний конфлікт, дружина не відповідала. Оскільки дружина категорично не погоджувалася відновити шлюбні відносини з Клієнтом, він прийняв рішення звернутися до суду з позовною заявою про поділ спільного майна, яке складається з 6 об’єктів нерухомості у місті Києві.

Треба зазначити, що нерухомість була придбана у період шлюбу за власні кошти Клієнта, але за домовленістю подружжя договори купівлі-продажу на майно укладалися на дружину, та дружина вважалася власницею всього майна відповідно до відомостей у єдиному державному реєстрі нерухомості.

Так, адвокат Станіслав Ковальов провів консультації з Клієнтом, підготував всі необхідні документи, склав позовну заяву до суду. Вже у січня 2021 року позовна заява була подана до суду.

У позовній вимозі ми просили суд визнати придбане майно у шлюбі спільною сумісною власністю подружжя та поділити його порівну відповідно до вимог Сімейного кодексу України.

Своєю чергою, дружина Клієнта повністю заперечувала проти позовних вимог. У відзиві на позов вона зазначила, що придбані обʼєкти є її особистою приватною власністю та придбані за власні кошти. Що у її чоловіка відсутні будь-які докази, які можуть підтвердити його вимоги, а отже навіть при поділі суд повинен відійти від рівності часок у звʼязку з тим, що діти проживають з матірʼю.

На відзив дружини Клієнта, до суду були подані додаткові пояснення та адвокати нашого бюро надали обґрунтовані доводи та докази на підтвердження законності позовних вимог.

Так, упродовж двох років дружина Клієнта всілякими способами та методами затягувала розгляд цієї справи у суді. Заявляла відвід секретарю, судді. Змінювала своїх представників адвокатів, один на одного. Заявляла відвід своїм захисникам. Маніпулювала здоровʼям дітей та не зʼявлялася на судові засідання. Але, адвокат Станіслав Ковальов все ж таки зміг відстояти інтереси Клієнта у суді та довести цю справу до логічного завершення.

15 травня 2023 року заслухавши промови сторін на стадії дебатів, надавши справедливої оцінки наявним в матеріалах справи доказам, головуючий суддя прийняв справедливе та обґрунтоване рішення про задоволення позовних вимог нашого Клієнта у повному обсязі.

Розгляд цієї справи в черговий раз довів мені, що в Україні існують справедливі та неупереджені судді. Судді, які здійснюють судочинство відповідно до вимог матеріального та процесуального права та дотримуються рівності всіх сторін, які беруть участь у справі.

Дуже вдячний суддям Подільського районного суду міста Києва за їх професіоналізм, витримку та забезпечення доступу до правосуддя та забезпечення права учасників процесів на справедливий суд в розумні строки незалежним, безстороннім і справедливим судом.

Related Posts