Задоволено позов про перерахунок пенсії поліцейському з 2019 року на суму 150 000 грн.

У грудні 2021 року до нашого адвокатського бюро звернувся Клієнт, який перебуває на обліку в ГУ ПФУ в м. Києві та отримує пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Клієнт повідомив, що він є колишнім працівником поліції та починаючи з 2019 року на аналогічній посаді поліцейського істотно підвищено грошове забезпечення, але пенсійний фонд ігнорує це та не перераховує йому пенсію.

08.01.2022 року в інтересах нашого Клієнта ми звернулися з адвокатським запитом до Територіального медичного об’єднання МВС України з проханням видати довідку про грошове забезпечення.

Після отримання довідки, ми звернулися з адвокатським зверненням до пенсійного фонду з вимогою перерахувати пенсію на підставі отриманої довідки, але отримали відмову.

Не погоджуючись з такою відмовою пенсійного фонду, адвокат Станіслав Ковальов звернувся в інтересах Клієнта до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовною заявою про визнання протиправними дій, зобов’язання вчини дії.

В позовній заяві адвокат просив суд визнати протиправними дії Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві щодо відмови у проведенні перерахунку основного розміру пенсії та зобов’язати Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві провести перерахунок та виплату пенсії з 01 грудня 2019 року на підставі довідки Територіальне медичне об’єднання МВС України з урахуванням основних та додаткових видів грошового забезпечення.

Виходячи з меж заявлених позовних вимог, системного аналізу положень чинного законодавства України, 29.09.2022 року Окружний адміністративний суд міста Києва прийняв рішення, в якому дійшов висновку про те, що вимоги адвоката в інтересах Клієнта є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню повністю, а отже всі права Клієнта захищено та пенсійний фонд з 2019 року зобовʼязаний йому перерахувати та виплатити пенсію.

Не нехтуйте своїми правами та у разі їх порушення невідкладно звертайтеся за отриманням кваліфікованої правової допомоги до адвоката.

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Related Posts

Leave a Reply